Îmbunătățirea obiceiurilor alimentare ale elevilor se află în centrul atenției, și în noul an școlar, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara. Aici va începe, chiar de săptămâna viitoare, implementarea unui proiect care vine cu diferite provocări pentru tinerii liceeni:
Proiectul, intitulat încurajator „Schimbarea începe cu pași mici, schimbarea începe cu mine!”, cuprinde multiple activități:
În activități vor fi implicate clasele de-a IX-a, aproximativ 100 de elevi, și familiile lor, mai ales că proiectul presupune ca liceenii să gătească inclusiv acasă, și cadre didactice.
Sunt probleme, la nivel de școală, legate de consumul de băuturi răcoritoare, de preparate fast-food și snacksuri.
În vecinătatea liceului se află un supermarket și o shawormerie, unii chiar comandă fast-food din comoditate și lipsă de timp.
Unii elevi din anii terminali au constatat că sunt supraponderali și încep diferite diete și practicarea sportului, explică profesorul coordonator.
***
Zece proiecte educaționale pentru promovarea alimentației sănătoase, reducerea risipei alimentare, vestimentație sustenabilă și consum responsabil vor fi implementate, în anul școlar 2025-2026, prin 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥„𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 – 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̗𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞”.
Activitățile au loc în cadrul proiectului „𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒/ 𝐒𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐨𝐰𝐧”, implementat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare. Proiectul face parte din Programul prioritar cu caracter multianual „Repere în cultură”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.





