LA PAS în cartier 2023

Programul cuprinde o diversitate de activități, precum: ateliere de gătit, dezbateri pe teme legate de hrană, degustări de produse de la mici producători și din rețeaua de Comerț Echitabil, prezentări de carte tematică.

Este organizat în cadrul programului LA PAS / Slowing down, parte a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și este finanțat de către Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte

O zi în care studenții Universității Politehnica, dar și cetățenii Elisabetinului sunt invitați să petreacă timp de calitate împreună prin experiențe și dialoguri în jurul unor teme de actualitate – hrană sănătoasă, combaterea risipei, colectarea selectivă, grija față de mediu, evenimente sustenabile sau schimburile între culturi.

Nouă ne-a plăcut!

Vouă? 🙂

S-au întâlnit la un picnic în holul de la Electro, în cadrul Programului La PAS / Slowing Down. Studenți și profesori de la Universitatea Politehnica, alături de elevi de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara și de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu au degustat produse locale și alimente cu termen scurt de valabilitate, au aflat de unde vin ele și cum au fost produse, au învățat să combată risipa, să citească etichetele și ce înseamna Eco, Bio, Fair Trade și comerț responsabil.
Un material creat de BestOfTImișoara

Evenimentul se găsește la a doua ediție, dezvoltat ca inițiativă comună a Centrului de Resurse Etice și Solidare/CRIES, prin programul LA PAS, Asociației Culturală Diogene prin Progamul CiviCultura și a Bibliotecii Universității Politehnica