Programul urmărește creșterea nivelului de conștientizare a publicului cu privire la importanța hranei ca parte a patrimoniului imaterial.
Detalii despre atelierele gastronomice regăsiți mai jos.
Hreanul, șoncul și merele de aur
Invitatul nostru este Ioan Bebeșelea (SyndicatGourmet) bucătar Slow Food, pasionat de gastronomie, de consolidarea unor relații trainice cu micii producători de hrană și valorizarea ingredientelor locale și de sezon.
Moderator, Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
…kugel de cartofi, cremă de urzici, spumă de măr copt cu hrean…
Invitata noastră este Laura Laurențiu, un binecunoscut blogger culinar și partener LA PAS, încă din anul 2018, când am lansat componenta Gustul ca patrimoniu.
Moderatorul întâlnirii este Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
Răsfăț culinar, cu produse locale și de sezon, la atelierul gastronomic LA PAS
Fel principal: crispy pork belly, kugel de cartofi, cremă de urzici, sos brun, spumă de măr copt cu hrean
un articol de BestOfTimisoara, aici
Atelier gastronomic cu Radu și Andra
Invitații noștri sunt doi tineri, Radu Botineșteanu și Andra Tănăsuc, care ne propun un meniu vegan, realizat din legume locale, crescute de către grădinarii ASAT.
Moderatorul întâlnirii este Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
Al treilea eveniment gastronomic La PAS, de această dată, cu un meniu vegan, preparat de Radu Botineșteanu și Andra Tănăsuc, de la întreprinderea socială GreenAware din Timișoara, cu ingrediente din recolta producătorilor locali din parteneriatul ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești. Atelierul a fost organizat cu ocazia Disco Soup Day, eveniment de marcă al mișcării Slow Food. Atelierele „Gustul ca patrimoniu” fac parte din 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 / 𝐒𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐨𝐰𝐧, dezvoltat de CRIES în contextul #Timisoara2023 #timisoara #bestoftimisoara
Al treilea eveniment gastronomic La PAS, de această dată, cu un meniu vegan, preparat de Radu Botineșteanu și Andra Tănăsuc, de la întreprinderea socială GreenAware din Timișoara, cu ingrediente din recolta producătorilor locali din parteneriatul ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești. Atelierul a fost organizat cu ocazia Disco Soup Day, eveniment de marcă al mișcării Slow Food. Atelierele „Gustul ca patrimoniu” fac parte din 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 / 𝐒𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐨𝐰𝐧, dezvoltat de CRIES în contextul #Timisoara2023 #timisoara #bestoftimisoara
Bucătăria de sezon: Timișoara+Milano=love
Aceștia ne vor propune un meniu vegetarian, bazat pe legume locale și de sezon.
Moderatorul întâlnirii este Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate și lanțuri alimentare scurte.
Patrimoniul și vizita la piață
Sâmbătă, 16 Septembrie 2023, vă invităm la o nouă întâlnire gastronomică orientată de ingrediente din bucătăria de sezon. Toamna ne bate la ușă, cu o bogăție de gusturi, culori și mirosuri. Le vom cuprinde în farfurie, într-o nouă ediție din Gustul ca patrimoniu.
Un atelier care promitem să vă trezească apetitul pentru gătitul acasă și vizita în piață.
Moderatorul întâlnirii va fi Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
Apetitul pentru gătitul acasă și vizita în piață
Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 17.00, vă invităm la o nouă întâlnire gastronomică orientată de ingrediente din bucătăria de sezon. Toamna ne bate la ușă, cu o bogăție de gusturi, culori și mirosuri. Le vom cuprinde în farfurie, într-o nouă ediție din Gustul ca patrimoniu.
Un atelier care promitem să vă trezească apetitul pentru gătitul acasă și vizita în piață. Gătește pentru noi Marta Pozsonyi, Centrul Comunitar Gastronomic Turda.
Moderatorul întâlnirii va fi Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
O rețetă de pe la 1700 stă la baza preparatului pregătit la atelierul LA PAS de astăzi – varză à la Cluj, din prima carte de bucate apărută în limba maghiară, Cartea bucătarului, ne-a dezvăluit Marta Pozsonyi – Centrul Gastronomic Turda!
#atelierlapas