2019

La Pas/Slowing down este un proiect al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, implementat în colaborare cu Asociația CRIES, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara.

Educație consum responsabil

Prima ediție a Programului LA PAS-Educație pentru consum responsabil s-a derulat în anul 2019, prin colaborarea cu 5 unități școlare din Timișoara, respectiv: Colegiul Economic...

Vezi proiect

Evenimente sustenabile

„Evenimente culturale responsabile” este un proiect compus din conferință și ateliere tematice privind relația dintre cultură și dezvoltarea durabilă...

Vezi proiect

Festival LA PAS

Festivalul LA PAS. Festival de gastronomie artizanală a fost organizat în Timișoara, 04-06 Octombrie 2019, în Parcul Rozelor, cu sprijin financiar al Consilului Județean Timiș...

Vezi proiect

GASTRONOM

Proiectul Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, produs de Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, s-a desfășurat în perioada...

Vezi proiect

La Pas/Slowing down este conceptul sub care vă invităm să redescoperim complexitatea relației dintre cultură și hrană, ca parte a patrimoniului nostru identitar.

La Pas/Slowing down este un proiect cu o dezvoltare graduală în anii viitori, prin care vom propune inclusiv un model responsabil de consum și producție alimentară. Publicul nostru este unul complex, trans-generațional, format din consumatori, producători artizanali și fermieri, organizatori de evenimente culturale, restaurante și cafenele interesate să introducă în oferta lor produse locale.

În vederea unei abordări sustenabile a tematicii, proiectul a urmărit implicarea unor grupuri țintă diverse, precum:

  1. 300 de elevi și 14 profesori care au fost implicați într-un program educațional de promovare a unui mod de viață sănătos și a consumului responsabil, desfășurat în Timișoara;
  2. 44 de organizatori de evenimente cultural-artistice care au participat la conferința internațională Evenimente culturale responsabile, organizată în perioada 27-28 Noiembrie 2019 ;
  3. 40 de artizani și mici afaceri locale care au participat în cadrul Festivalului La Pas, dintre aceștia 30 au fost din domeniul alimentar, iar 10 din zona artizanatului creativ, inclusiv 2 întreprinderi sociale ;
  4. 8.000 de persoane (localnici și turiști) au participat la Festivalul LA PAS, având acces la evenimente culturale de promovare a patrimoniului gastronomic, la produse și rețete din ingrediente locale ;
  5. 116.214 de persoane din județul Timiș și Regiunea Vest au fost expuse prin intermediul campaniei media la mesaje informaționale referitoare la tematica programului LA PAS.