Programul educațional privind consumul responsabil (2020)

are loc în cinci licee, între 10 octombrie și 30 noiembrie 2020.
Se va organiza un concurs de proiecte pe temele consumului responsabil: apa bun comun; reducerea risipei alimentare și colectare selectivă și reciclare. Vor fi selectate 3 proiecte, care vor primi o finanțare de 15.000 lei pentru implementare, fiind premiate la finalul lunii noiembrie 2020.
Sunt implicate 10 cadre didactice și 300 de elevi din Timișoara în sesiuni de lucru pe această temă.

De asemenea, 50 de elevi din licee timișorene se vor implica în activități de voluntariat privind domeniul consumului responsabil, în cadrul Festivalului.

Asociația CRIES subscrie Raportului Parlamentului European din 2014, referitor la patrimoniul gastronomic european, care statuează faptul că gastronomia face parte din identitatea noastră și este un element esențial al patrimoniului cultural european și o parte esențială a patrimoniului cultural al statelor membre. Artele culinare reprezintă un vector de convivialitate și un moment important de sociabilitate iar experimentarea unei culturi gastronomice reprezintă o formă de schimb cultural.

Programul educațional face parte din LA PAS. slowing down, un program inclus în dosarul de candidatură al Asociației Timișoara 2021, demarat în 2018, care se dezvoltă pe următoarele direcții: Festival, program educațional, program editorial pentru educație responsabilă, rezidențe și proiecte dedicate gastronomiei ca parte a patrimoniului imaterial, conferințe și ateliere pe tema sustenabilității în evenimente culturale.

Ne regăsiți pe rețele sociale cu tag-urile:

#comunitate
#artizanal
#producatorilocali
#agriculturaecologica
#comunitatitolerante
#comunitatiincluzive

#comertechitabil
#fairtrade

#diversitate
#multiculturalitate
#redurisipa
#consumresponsabil

#patrimoniuimaterial
#gustulcapatrimoniu
#hranacapatrimoniu