Programul răspunde unor probleme urgente cu care societatea se confruntă, legate de schimbări climatice, poluare, risipă alimentară, urmărind facilitarea în rândul tinerilor a unor competențe pentru dezvoltare sustenabilă. Abordarea acestor teme se realizează într-o manieră interactivă și practică, susținând colaborarea între cadre didactice și experți/organizații resursă din domeniile abordate, prin intermediul comunităților de învățare pe care le susținem.
Cadre didactice din Timișoara
- Consum responsabil (ex: agricultura durabilă, moda sustenabilă, achiziții solidare, reciclarea uleiului alimentar uzat);
- Reducerea risipei alimentare;
- Alimentație sănătoasă;
- Grădini urbane.
Avantajele participării la program:
-
- Acces la un program de mentorat: programul de mentorat se va desfășura într-o manieră continuă pe toată perioada de implementare a proiectului;
- Participarea la o comunitate de învățare, formată din cadre didactice și experți – vom asigura organizarea unor ateliere de formare și schimburi de experiență , în domeniile prioritare programului;
- Facilitarea participării în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală (13-15 Octombrie 2023);
- Accesarea unor premii în valoare totală de 52.500 lei, premiile vor fi oferite în raport cu numărul de elevi implicați și complexitatea tipului de activități implementate.
În anul 2023, vom implica în activitățile educaționale 20 de cadre didactice, 650 de elevi împreună cu membrii familiilor lor, propunând activități concrete de implicare a acestora.
Avantajele participării la program educațional:
Școlile timișorene care au aderat la programul nostru educațional
Interviuri cu #profesoriiLAPAS
Monica Pleșca #profesorLAPAS
Monica Pleșca, profesoară la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Timișoara, care derulează un proiect pilot, pentru o alimentație sănătoasă a adolescenților: “BE GOOD – FAIR FOOD”.
Am stat de vorbă cu ea despre alimentația tinerilor de astăzi, despre hrana bună, curată și etică și consum responsabil, despre schimbările „însămânțate” prin Programul LA PAS derulat de CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare.
#slowfood #educatiepentruschimbare #lapas #consumresponsabil #stoprisipa
Tóth Kinga #profesorLAPAS
Tóth Kinga coordonează proiectul de „Grădinărit urban în curtea școlii” derulat la Liceul „Bartók Béla”.
Am stat de vorbă cu ea despre ce înseamnă Programul LA PAS și componenta sa educațională, despre implicarea copiilor în astfel de activități, despre consum responsabil și schimbări reale de comportament.
#educatiepentruschimbare #lapas #consumresponsabil #stoprisipa
Roxana Putan #profesorLAPAS
Rețete vechi cu aer nou și, sperăm, noi obiceiuri de consum, responsabile, în rândul elevilor, mai multă informare și conștientizare legat de ce înseamnă hrana bună, curată, naturală și munca producătorilor locali – vă prezentăm astăzi un alt proiect implementat de #profesoriiLAPAS!
Am stat de vorbă cu Roxana Puțan, profesor coordonator al proiectului „Rețete vechi cu aer nou”, de la Liceul Teoretic “Jean Louis Calderon”, Timișoara. #educatiepentruschimbare #lapas #consumresponsabil #stoprisipa
Monica Ban #profesorLAPAS
Am stat de vorbă cu Monica Ban, de la Școala Gimnazială nr. 12 Timișoara, profesor coordonator Proiectul „TEXTIL-MAGIA”, derulat în cadrul Programului LA PAS / Slowing Down dezvoltat de CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice & Solidare, despre cum încetinim ritmul, inclusiv ritmul în care facem risipă, și asta începând din școală!
Dar și despre alimentație sănătoasă, despre consum responsabil – modă sustenabilă vs. modă de consum, despre deprinderi utile pe care nu le mai avem…
#educatiepentruschimbare #lapas #consumresponsabil #stoprisipa