Risipa alimentară și combaterea ei va deveni obiect de studiu și cercetare la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara Timisoara în următorul an școlar.
Este o primă activitate care va fi organizată în acest liceu prin proiectul „Hrana nu se risipește, se prețuiește”, implementat în cadrul Programului „LA PAS – Educație pentru schimbare” derulat de Asociația CRIES.
Vor urma apoi și alte activități practice realizate de elevi:
În proiect vor fi implicați aproximativ 100 de elevi din clasele a IX-a. Sunt doar câteva dintre activitățile care se pregătesc la LICEUL TEHNOLOGIC DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ, vi le vom prezenta pe toate pe parcurs.
Profesor coordonator: Cristian Argyelan.
***
Zece proiecte educaționale pentru promovarea alimentației sănătoase, reducerea risipei alimentare, vestimentație sustenabilă și consum responsabil vor fi implementate, în anul școlar 2025-2026, prin 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥„𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 – 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̗𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞”.
Cadrele didactice vor beneficia de sprijin financiar pentru implementarea activităților, dar și de mentorat personalizat, formare și shimburi de experiență.
Activitățile au loc în cadrul proiectului „𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒/ 𝐒𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐨𝐰𝐧”, implementat de Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare. Proiectul face parte din Programul prioritar cu caracter multianual „Repere în cultură”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.





