Gustul ca patrimoniu
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/4″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none” offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” bottom_padding=”80″ text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/4″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none” enable_animation=”true” animation=”fade-in-from-bottom” delay=”50″ offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” centered_text=”true” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none” enable_animation=”true” animation=”fade-in-from-bottom” delay=”100″ offset=”vc_col-xs-12″][vc_custom_heading text=”Programul urmărește creșterea nivelului de conștientizare a publicului cu privire la importanța hranei ca parte a patrimoniului imaterial.” font_container=”tag:p|font_size:20|text_align:center|color:rgba(255%2C255%2C255%2C0.65)” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”none” el_class=”boldtext”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/4″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none” offset=”vc_hidden-sm vc_hidden-xs”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” top_padding=”0″ text_align=”left” css=”.vc_custom_1596112360646{margin-top: -50px !important;}”][vc_column_inner column_padding=”padding-4-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”2px” column_border_color=”#e2e2e2″ column_border_style=”solid” enable_border_animation=”true” bg_image_animation=”none” enable_animation=”true” animation=”fade-in”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” highlight_color=”#000000″ style=”full_text”]Programul „Gustul ca patrimoniu” pornește de la premiza complexității relației dintre hrană și cultură , de la problematica mâncării ca vector cultural într-o lume globalizată, punând în discuție relația dintre gusturi și valori, structuri și moștenire sociale, și urmărește cercetarea asupra practicilor legate de mâncare, mâncatul împreună, partajarea hranei, povestirile schimbate deasupra mesei și celelalte ritualuri asociate cu hrana.[/nectar_highlighted_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” top_padding=”4″ constrain_group_1=”yes” bottom_padding=”4″ text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Prin atelierele de gătit sub deviza „Gustul ca patrimoniu” continuăm să promovăm gastronomia ca parte a patrimoniului nostru imaterial. Vă provocăm să vă gândiți ce lăsăm generațiilor viitoare în materie de gastronomie, practici de gătit, ingrediente și obiceiuri de servire a mesei.Detalii despre atelierele gastronomice regăsiți mai jos.[/nectar_highlighted_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text css_animation=”none” css=”.vc_custom_1690797358211{margin-bottom: 20px !important;}”]
Hreanul, șoncul și merele de aur
[/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Sâmbătă, 18 februarie 2023: o întâlnire gastronomică orientată de câteva ingrediente din bucătăria de sezon: hreanul, șoncul bănățean și mărul de aur (gutuia).Invitatul nostru este Ioan Bebeșelea (SyndicatGourmet) bucătar Slow Food, pasionat de gastronomie, de consolidarea unor relații trainice cu micii producători de hrană și valorizarea ingredientelor locale și de sezon.
Moderator, Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ background_image=”6955″ background_image_position=”center center” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=lfXeF-jWs-Y”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Un interviu cu Mihaela Vețan, despre Gustul ca patrimoniu, în cadrul deschiderii Programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, produs de Modernism.ro[/nectar_highlighted_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Regăsiți încă un material video produs de prietenii de la SensoLifeStyle aici[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_gallery type=”parallax_image_grid” images=”6956,6958,6959,6960″][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Fotografii: SensoLifeStyle.ro[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ background_image=”6986″ background_image_position=”center center” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color=”#ffffff” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/4″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text css_animation=”none” css=”.vc_custom_1690799852351{margin-bottom: 20px !important;}”]
…kugel de cartofi, cremă de urzici, spumă de măr copt cu hrean…
[/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Sâmbătă, 25 martie 2023: o întâlnire gastronomică orientată de ingrediente din bucătăria de sezon: ridichi, leurdă, urzici și mere.Invitata noastră este Laura Laurențiu, un binecunoscut blogger culinar și partener LA PAS, încă din anul 2018, când am lansat componenta Gustul ca patrimoniu.
Moderatorul întâlnirii este Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/4″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]
Răsfăț culinar, cu produse locale și de sezon, la atelierul gastronomic LA PAS
[/nectar_highlighted_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Fel principal: crispy pork belly, kugel de cartofi, cremă de urzici, sos brun, spumă de măr copt cu hrean
[/nectar_highlighted_text][vc_video link=”https://youtu.be/JbIKWAxRevI”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]un articol de BestOfTimisoara, aici
[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_gallery type=”parallax_image_grid” images=”6962,6966,6964,6963″][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Fotografii: Best Of Timișoara[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text css_animation=”none” css=”.vc_custom_1693814948469{margin-bottom: 20px !important;}”]Atelier gastronomic cu Radu și Andra
[/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Sâmbătă, 29 aprilie 2023: întâlnire gastronomică orientată de ingrediente din bucătăria de sezon.Invitații noștri sunt doi tineri, Radu Botineșteanu și Andra Tănăsuc, care ne propun un meniu vegan, realizat din legume locale, crescute de către grădinarii ASAT.
Moderatorul întâlnirii este Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.[/nectar_highlighted_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Atelierul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale Disco-Soup, eveniment de marcă al mișcării internaționale de Slow Food, care promovează importanța reducerii risipei alimentare. Atelierul va fi precedat de o dezbatere pe tema risipei alimentare și pregătirea unei supe dansante, din legume salvate.[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ background_image=”6969″ background_image_position=”center center” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
Al treilea eveniment gastronomic La PAS, de această dată, cu un meniu vegan, preparat de Radu Botineșteanu și Andra Tănăsuc, de la întreprinderea socială GreenAware din Timișoara, cu ingrediente din recolta producătorilor locali din parteneriatul ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești. Atelierul a fost organizat cu ocazia Disco Soup Day, eveniment de marcă al mișcării Slow Food. Atelierele „Gustul ca patrimoniu” fac parte din 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 / 𝐒𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐨𝐰𝐧, dezvoltat de CRIES în contextul #Timisoara2023 #timisoara #bestoftimisoara
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_video link=”https://youtu.be/o-T_cQK5ds8″][vc_column_text]Al treilea eveniment gastronomic La PAS, de această dată, cu un meniu vegan, preparat de Radu Botineșteanu și Andra Tănăsuc, de la întreprinderea socială GreenAware din Timișoara, cu ingrediente din recolta producătorilor locali din parteneriatul ASAT – Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești. Atelierul a fost organizat cu ocazia Disco Soup Day, eveniment de marcă al mișcării Slow Food. Atelierele „Gustul ca patrimoniu” fac parte din 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐋𝐀 𝐏𝐀𝐒 / 𝐒𝐥𝐨𝐰𝐢𝐧𝐠 𝐃𝐨𝐰𝐧, dezvoltat de CRIES în contextul #Timisoara2023 #timisoara #bestoftimisoara
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_gallery type=”parallax_image_grid” images=”6972,6975,6974,6973″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_gallery type=”flickity_static_height_style” images=”6976,6977,6975,6973″ flickity_spacing=”default” flickity_controls=”pagination” flickity_overflow=”hidden” flickity_wrap_around=”wrap” flickity_box_shadow=”none” image_loading=”default” onclick=”link_no”]Bucătăria de sezon: Timișoara+Milano=love
[/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Aceștia ne vor propune un meniu vegetarian, bazat pe legume locale și de sezon.
Moderatorul întâlnirii este Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate și lanțuri alimentare scurte.
Patrimoniul și vizita la piață
[/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Sâmbătă, 16 Septembrie 2023, vă invităm la o nouă întâlnire gastronomică orientată de ingrediente din bucătăria de sezon. Toamna ne bate la ușă, cu o bogăție de gusturi, culori și mirosuri. Le vom cuprinde în farfurie, într-o nouă ediție din Gustul ca patrimoniu.
[/nectar_highlighted_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Un atelier care promitem să vă trezească apetitul pentru gătitul acasă și vizita în piață.
[/nectar_highlighted_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Moderatorul întâlnirii va fi Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
[/nectar_highlighted_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]
[/nectar_highlighted_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” top_padding=”4″ constrain_group_1=”yes” bottom_padding=”4″ text_color=”dark” text_align=”center” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”][/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text css_animation=”none” css=”.vc_custom_1693815030447{margin-bottom: 20px !important;}”]
Apetitul pentru gătitul acasă și vizita în piață
[/vc_column_text][nectar_highlighted_text color_type=”regular” style=”full_text”]Sâmbătă, 16 septembrie 2023, ora 17.00, vă invităm la o nouă întâlnire gastronomică orientată de ingrediente din bucătăria de sezon. Toamna ne bate la ușă, cu o bogăție de gusturi, culori și mirosuri. Le vom cuprinde în farfurie, într-o nouă ediție din Gustul ca patrimoniu.
Un atelier care promitem să vă trezească apetitul pentru gătitul acasă și vizita în piață. Gătește pentru noi Marta Pozsonyi, Centrul Comunitar Gastronomic Turda.
Moderatorul întâlnirii va fi Tiberiu Cazacioc, activist Slow Food, blogger (Observatorul Gastronomic), specialist scheme de calitate.
O rețetă de pe la 1700 stă la baza preparatului pregătit la atelierul LA PAS de astăzi – varză à la Cluj, din prima carte de bucate apărută în limba maghiară, Cartea bucătarului, ne-a dezvăluit Marta Pozsonyi – Centrul Gastronomic Turda!
#atelierlapas
[/nectar_highlighted_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” equal_height=”yes” content_placement=”middle” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” bg_color=”#ffffff” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”padding-5-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color=”#f4f4f4″ background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_highlighted_text color_type=”regular” highlight_color=”#ff6716″ style=”full_text”]


