Festivalul LA PAS – Festival de gastronomie artizanală este un eveniment-manifest care pune accentul pe calitatea vieții și principii etice de trai și chestionează alegerile culturale, dar și alimentare, ale noastre ale tuturor.

Abordarea Festivalului, aflat la a treia ediție și desfășurat sub egida programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, este una complexă și multidirecțională: culturală – despre diversitate culinară și patrimoniu imaterial; educațională – peste 35 de ateliere, dezbateri, sesiuni de formare și informare și 3 zile de proiecții de filme cu mesaj social și activist; socio-economicătârg de produse locale, tradiționale, naturale, cu grijă față de oameni și mediu; artistică prezența la scenă deschisă a peste 35 de muzicieni, apreciați și implicați social.

O paletă largă de ateliere educative pentru copii și tineri este completată de mese rotunde, dezbateri, sesiuni de formare și schimburi de idei pe teme precum: risipa alimentară, reciclare, consum responsabil de apă și abordând subiecte largi cum ar fi: dezvoltare durabilă în școli, activismul climatic sau poluarea aerului.

Dezbateri, mese rotunde, sesiuni de formare și informare

Educație pentru dezvoltare durabilă

Dezbaterea este organizată în data de 14 octombrie 2023, de la 10.30, în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

Evenimentul se adresează cadrelor didactice și specialiștilor implicați în domeniul educației și al dezvoltării durabile. Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, însă se poate realiza doar pe bază de înscrieri, aici.

Aducem împreună programe valoroase care abordează educația pentru dezvoltare durabilă din diferite orașe din România, prezentăm cele mai recente resurse din domeniu și explicăm procesul de obținere a etichetei „Școală Durabilă”.

Întâlnirea își propune facilitarea unei reflecții cu privire la cele mai bune modalități de a crește impactul programelor educaționale pentru dezvoltare durabilă, schimbări climatice și mediu, astfel încât să susținem consolidarea unor comportamente responsabile în rândul tinerilor, dezvoltarea unor comunități de învățare, intensificarea colaborării între școli și alți actori din comunitate, integrarea obiectivelor de dezvoltare durabilă la nivelul întregii școli.

În ianuarie 2023 a fost adoptată Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030, fiind pentru prima dată când România adoptă o strategie națională dedicată educației pentru mediu și pentru schimbările climatice.

Documentul programatic stabilește acțiuni clare pentru creșterea gradului de educație și de conștientizare, în rândul copiilor și tinerilor, privind dezvoltarea sustenabilă și responsabilizarea față de mediu, fiind avute în vedere patru direcții principale de acțiune:

-implementarea unui Program național educațional pentru mediu și climă;

-identificarea, promovarea și facilitarea unor soluții pentru crearea și utilizarea de resurse educaționale;

-crearea, dezvoltarea și sprijinirea reabilitării de infrastructură pentru școli sustenabile;

-formarea resursei umane implicate în educația privind mediul și schimbările climatice în vederea promovării unei culturi a sustenabilității la nivelul instituțiilor de învățământ.

Toți participanții vor primi un exemplar din ghidul „Să ne fie de mai bine. Ghid experiențial pentru hrana de mâine”, asociația Mai Bine, 2023, care va fi lansat cu ocazia evenimentului.

Cum eficientizăm activismul climatic?

Sesiune de formare susținută de Bogdan Gioară (REPER21) și este organizată în data de 14 octombrie 2023, de la ora 15.00 în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

Pentru cei care îl practicăm, activismul climatic este o formă de răspuns la inacțiunea globală în ceea ce privește problemele ecologice și schimbările climatice, în particular. Constatarea noastră, împărtășită inclusiv de comunitatea științifică, este că măsurile politice efective, luate pentru atenuarea și adaptarea la criza ecologică și climatică, sunt insuficiente.

Dar care este eficacitatea activismului nostru? Pot acțiunile noastre să aducă schimbări reale în societate și să desfacă blocajul politic și instituțional? Care sunt competențele (ansamblul de cunoștințe, abilități, atitudini) pe care ar trebui să ni le dezvoltăm, ca activiști climatici, pentru a reuși să punem societatea și clasa politică în mișcare?

În cadrul atelierului, participanții vor concepe „profilul ideal” al activistului climatic eficace. Această activitate va fi urmată de un exercițiu pentru elaborarea unei campanii climatice efective, bazată pe angajamentele participanților.

Atelierul este organizat sub egida Pactului Climatic European (climate-pact.europa.eu), a cărui activitate în România este coordonată de REPER21.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, fiind nevoie de înscriere, aici.

Achiziții publice responsabile: de ce, cu cine și cum le aplicăm în sectorul alimentației?

Masa rotundă este organizată în data de 14 octombrie 2023, intervalul orar 15.00-17.00, în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

Ne adresăm reprezentanților autorităților publice locale și regionale cu responsabilități politice sau operaționale în domeniul achizițiilor, ai grupurilor de acțiune locală rurală și urbană, ai școlilor și altor autorități contractante și organizaților societății civile interesate de subiect.

În România, ca de altfel în întreaga Uniune Europeană, autoritățile publice cheltuiesc aproximativ 15% din Produsul Intern Brut. Introducerea de criterii ecologice și sociale în procedurile de achiziție poate stimula eficiența energetică și a utilizării resurselor naturale, protecția biodiversității, reducerea și adaptarea la impactul schimbărilor climatice, stimularea structurilor de economie socială și incluziunea socială. 

Achizițiile publice ecologice pot juca astfel un rol central în tranziția spre o economie incluzivă, sobră în emisii de carbon în toate sectoarele economice, inclusiv cel al hranei și alimentației, dând naștere unor practici virtuoase în societate la nivelul achizitorilor publici, al firmelor ofertante și, pe termen lung, prin puterea exemplului, în rândul achizitorilor privați, organizații și cetățeni.

În cadrul evenimentului vom prezenta cadrul legislativ european și național privind achizițiile publice responsabile și vom dezbate rolul pe care diferite tipuri de actori îl pot juca în promovarea acestui tip de achiziții. Pornind de la un studiu de caz din Brașov, vom aprofunda apoi modul în care se pot introduce criterii ecologice și sociale în procedurile de achiziții ce vizează alimentația publică în școli și nu numai.

Eveniment co-organizat în colaborare cu Asociația REPER21 și programul „Școală durabilă”.

Poluarea aerului în orașe

Atelierul se va desfășura în data de 14 octombrie 2023, între orele 15:00-17:00, în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

Atelierul se adresează cu precădere cadrelor didactice, persoanelor care activează în organizații neguvernamentale interesate de programe educaționale în această sferă de interes, dar și cetățenilor care doresc să se implice în acțiuni de diminuare a poluării aerului.

Ne preocupă mediul în care trăim și calitatea aerului pe care îl respirăm, la fel cum ne preocupă combaterea poluării și pârghiile pe care le avem la dispoziție pentru asta.

Asociația Ecopolis, cu o experiență de peste 13 ani în problemele privind calitatea aerului în România, va fi prezentă, prin Oana Neneciu, în cadrul Festivalului LA PAS 2023, cu un atelier privind „Poluarea aerului în orașe”.

Ecopolis gestionează în prezent cea mai relevantă rețea de monitorizare a calității aerului, Aerlive.ro, cu prezență în București-Ilfov și Cluj. Rețeaua este formată prin participarea cetățenilor și a comunităților din zonele monitorizate și servește drept pretext pentru activarea oamenilor în lupta cu poluarea, dar și pentru obținerea unor date care să poată fundamenta politici publice pentru o viață sănătoasă în orașe.

Asociația dezvoltă în prezent un program de ateliere pentru școli și profesori, fiind prezentă în peste 40 de școli din capitală, prin monitorizare și derularea de campanii de conștientizare.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, fiind nevoie de înscriere, aici.

 

Munca online și dispozitivele digitale: impactul asupra mediului

Dezbaterea este organizată în data de 15 octombrie 2023, ora 15.00, în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

Impactul poluării asupra mediului nu mai poate fi negat. Dar dacă ne este relativ ușor să înțelegem cum fumul negru ce iese pe coșurile centralelor electrice sau din țevile de eșapament au un efect negativ asupra calității aerului, este un pic mai greu să ne închipuim cum ceva virtual, o imagine, un email sau un videoclip vizionat ar putea avea același efect asupra mediului.

În condițiile în care transmiterea unui singur email lasă o urmă de dioxid de carbon în atmosferă, imaginați-vă impactul global al acestei activități! În anul 2023, vorbim de 350 de miliarde emailuri trimise pe zi.

Astfel, vă propunem să explorăm împreună cum activitățile noastre online precum streaming-ul, utilizarea rețelelor sociale sau trimiterea de emailuri contribuie la emisiile de carbon și la schimbările climatice. Dar nu ne oprim aici, deoarece vom discuta și despre practici de a ne reduce amprenta de carbon astfel încât să ne bucurăm de tehnologie, dar într-un mod responsabil.

Discuțiile vor fi conduse de către Florin Furdi, asociația INTERSECT.

Despre invitatul nostru:

IT-st de profesie, este preocupat de foarte mulți ani de protejarea mediului și dezvoltarea unei vieți sustenabile. Timp de mai mulți ani a fost consum’actor în parteneriatele de solidaritate ASAT, iar în anul 2020 participă ca membru fondator la înființarea asociației INTERSECT, organizație ce urmărește reducerea risipei alimentare și promovarea unor modele echitabile de producție și consum.

De la fermă în farfurie, în căutarea drumului potrivit

Dezbaterea este organizată în data de 15 octombrie 2023, ora 11.00, în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

O masă rotundă în care vă propunem să mergem pe drumul hranei, de unde provine aceasta, care este povestea devenirii sale, prin ce mâini trece și care sunt costurile producerii acesteia.

Parcursul de la fermă în farfurie are nevoie de instrumente pentru a contribui la un consum alimentar sustenabil. Invitații noștri vă vor spune, pe baza practicii, cum anume putem/poți susține și beneficia de hrană de calitate printr-un consum responsabil.

Invitații noștri:

Cercul încrederii în originea hranei. Claudia Rânja (Târgu Mureș) a participat la un proiect pilot al Slow Food despre garantarea participativă a hranei. Cunoscută pentru activitatea de promotor al mișcării Slow Food în Mureș. Claudia ne va spune cum poate un grup de consumatori să îi susțină pe producători, devenind co-producători și „certificatori”.

Indicațiile geografice garantează că produsele alimentare conțin totodată elemente de teritoriu, cultură și practici specifice unei regiuni date. Cum se obține o certificare de tipul Indicație Geografică, Denumire de Origine Protejată, Produs Montan sau Specialitate Tradițională și cum ajută la păstrarea patrimoniului local ne va spune Tiberiu Cazacioc, de la Observatorul Gastronomic. Moderator al mesei rotunde, el a coordonat 5 dintre dosarele naționale despre alimente, aperitive din pește, în căutarea recunoașterii calității unice.

În ce fel o băcănie, o bucătărie, un bistrou pot fi promotoare tenace ale autenticității hranei? Marius Tudosiei (București/Dersca, Botoșani) are ce mărturisi despre acestea. Căutător de alimente de origine în diferite locuri ale României, promotor al acestora, dar și creator de proiecte de alimentație, el este un antreprenor determinat care a testat cu viziune mai multe practici care ajută consumatorii și producătorii de proximitate în a susține alimentele de origine locală.

Dealurile Târnavelor înseamnă diversitate culturală locală, biodiversitate, patrimoniu alimentar caracteristic. Toate contribuie la susținerea unui mod viață rural, tradițional dar și modern, fără compromisuri, cu mândrie. Ben Mehedin și Laura Chirilă-Pașca de la Fundația Adept (Saschiz, Mureș) sunt doi dintre pionierii dezvoltării locale ce au experimentat și au obținut rezultate benefice comunităților rurale prin prisma hranei de patrimoniu. Prin conservarea biodiversității și dezvoltarea comunității în Transilvania, Fundația Adept a inovat remarcabil. Vom afla cum.

Dacă nu ați auzit despre consumatorii co-producători, veți afla cu ocazia acestei mesei rotunde. Reprezentanții de la ASAT  – Asociația de Susținere a Agriculturii Țărănești ne vor spune cum anume pot micii fermieri/producători/legumicultori, conlucra cu consumatorii, planificat și predictibil pentru a produce legume și fructe, alimente artizanale de calitate, animale și non-animale, din comunitatea apropiată. Scopul fiind asigurarea unui consum sustenabil, bazat pe sustenabilitate, diversitate, soiuri și varietăți locale.

Impactul alimentației asupra copiilor și adolescenților

Dezbaterea este organizată în data de 15 octombrie 2023, ora 16.00, în cadrul Festivalului LA PAS: Festival de gastronomie artizanală, Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi, Bulevardul Take Ionescu nr. 83, Timișoara.

Obezitatea este una dintre cele mai mari provocări ale sănătății publice în sec. 21.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), obezitatea are o prevalență egală sau mai mare comparativ cu malnutriția și bolile infecțioase. De aceea, în lipsa unor măsuri drastice de prevenție și tratament, în 2025 peste 50% din populația lumii va fi obeză.

Prevalența sa s-a triplat în multe țări din regiunea europeană din anii 1980, iar numărul persoanelor afectate continuă să crească într-un ritm alarmant. În plus față de provocarea diferitelor dizabilități fizice și a problemelor psihologice, excesul de greutate crește drastic riscul unei persoane de a dezvolta o serie de boli netransmisibile, inclusiv bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul zaharat. Stilul de viață nesănătos conduce la creșterea alarmantă a unor patologii datorită alimentației nepotrivite: obezitate/denutriție (copii), boli cardio-vasculare, sindromul metabolic, diabet zaharat de tip 2 etc.

Numărul de persoane supraponderale și obeze crește constant și tot mai mulți oameni consideră că este din ce în ce mai greu să mențină o greutate normală.

Despre toate aceste aspecte și despre multe altele vom discuta împreună cu invitații noștri: prof. dr. Mihai Gafencu și dr. Michaela Stein. Discuția va fi moderată de Raluca Faur.

Despre invitați

Prof. dr. Mihai Gafencu:

Medic primar pediatru și medic primar nefrologie pediatrică este coordonatorul Centrului regional de toxicologie și al laboratorului de dializă de la Spitalul de copii Louis Țurcanu din Timișoara. Profesor universitar al departamentului de pediatrie al Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara. Din anul 2016 este președinte al Organizației Salvați Copiii.

Dr. Michaela Stein:

În decursul carierei sale de peste 30 de ani ca medic în Germania, s-a confruntat cu o explozie a cazurilor de obezitate. Consecințele obezității le-a constatat sub forma sindromului metabolic cu grave complicații în toate domeniile de specialitate medicale, la toate vârstele. În ultimii 14 de ani a avut satisfacții unice ajutându-și pacienții pe baza planurilor individualizate de nutriție Metabolic Balance. A fost implicată în formarea a 160 de medici de diverse specialități pentru consilierea pe baza conceptului Metabolic Balance. În prezent, expertiza dezvoltată poate fi accesată și de companii și angajații acestora prin soluțiile corporate health oferite în cadrul proiectului Health Hunter.

57 Comments

 • diet drops says:

  I’ve learned a lot of useful information here. Definitely worth bookmarking for future reference. I’m amazed at how much effort you put into creating such a great educational website.

 • I’ve learned a lot here. It’s definitely worth bookmarking and returning to. I’m surprised at how much effort you put into creating such a great educational website.

 • Definitely, what a splendid website and instructive posts, I surely will bookmark your blog.Best Regards!

 • tlover tonet says:

  Great amazing issues here. I?¦m very glad to see your post. Thanks so much and i am looking ahead to touch you. Will you please drop me a mail?

 • There is apparently a bunch to realize about this. I feel you made various nice points in features also.

 • Definitely, what a magnificent site and educative posts, I surely will bookmark your website.Best Regards!

 • latest news says:

  thats great article….THANKS

 • latest news says:

  thats great article….THANKS

 • thats good great article…keep posting..

 • thats good great article…keep posting..

 • Cela peut être ennuyeux lorsque vos relations sont perturbées et que son téléphone ne peut pas être suivi. Maintenant, vous pouvez facilement effectuer cette activité à l’aide d’une application d’espionnage. Ces applications de surveillance sont très efficaces et fiables et peuvent déterminer si votre femme vous trompe.

 • urveillez votre téléphone de n’importe où et voyez ce qui se passe sur le téléphone cible. Vous serez en mesure de surveiller et de stocker des journaux d’appels, des messages, des activités sociales, des images, des vidéos, WhatsApp et plus. Surveillance en temps réel des téléphones, aucune connaissance technique n’est requise, aucune racine n’est requise.

 • diplom4.me says:

  Ищете, как приобрести удостоверение института? Мы предоставляем различные варианты документов с гарантированным качеством. Обращайтесь к нам для получения качественного обслуживания.

 • Заказать аттестат о высшем образовании – важный шаг. Это документ высокого образования.

 • diplomex.com says:

  Приобрести сертификат нового образца: Если вам потребуется подтверждение образования, приобретение диплома может быть оптимальным вариантом.

 • Jade Feeney says:

  greate post i like very much..

 • Wow that was unusual. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

 • These are fraudsters, their software is fraudulent, Dalga.dev, traffic bot…

 • You made some decent points there. I looked on the internet for the issue and found most people will agree with your website.

 • You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 • Hi there very nice web site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I am satisfied to seek out so many helpful info right here in the publish, we’d like develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.

 • Купить диплом о среднем специальном образовании цена – – это вариант скоро получить бумагу об академическом статусе на бакалавр уровне без излишних трудностей и расходов времени. В столице России доступны различные вариантов подлинных дипломов бакалавров, предоставляющих комфорт и простоту в получении.

 • temp mail says:

  Normally I do not read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great post.

 • Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a great site.

 • Dimaenron says:

  Приветики!

  Бывало ли у вас такое, что приходилось писать дипломную работу в крайне сжатые сроки? Это действительно требует огромной ответственности и напряженных усилий, но важно не опускать руки и продолжать активно заниматься учебными процессами, как я.
  Для тех, кто умеет быстро находить и анализировать информацию в сети, это действительно помогает в процессе согласования и написания дипломной работы. Больше не нужно тратить время на посещение библиотек или устраивать встречи с дипломным руководителем. Здесь, на этом ресурсе, предоставлены надежные данные для заказа и написания дипломных и курсовых работ с гарантией качества и доставкой по всей России. Можете ознакомиться с предложениями на сайте https://1server-diploms.com, это проверено!

  купить диплом магистра
  купить диплом университета

  Желаю любому нужных оценок!

 • I conceive this website has some really great info for everyone :D. “Anybody who watches three games of football in a row should be declared brain dead.” by Erma Bombeck.

 • Napoleon says:

  Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
  you make running a blog look easy. The total glance of your website is magnificent, as well as the content material!
  You can see similar here sklep internetowy

 • Hey there! This post could not be written any
  better! Reading this post reminds me of my previous room mate!

  He always kept chatting about this. I will forward this page to him.
  Fairly certain he will have a good read. Thank
  you for sharing! I saw similar here: Dobry sklep

 • Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search
  Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Thanks! You can read similar art here: Ecommerce

 • Your blog is a treasure trove of knowledge! I’m constantly amazed by the depth of your insights and the clarity of your writing. Keep up the phenomenal work!

 • matcha slim says:

  I just wanted to drop by and say how much I appreciate your blog. Your writing style is both engaging and informative, making it a pleasure to read. Looking forward to your future posts!

 • It’s very interesting! If you need help, look here: ARA Agency

 • ABTEC SOLUTIONS LTD. (aka ABTec Solutions) our guiding principle is simple: To help you Digitally Shine.

 • Art scanner says:

  ABTec stepped in and partnered with what we have believed that it could be a revolutionary LMS platform boosted with artificial intelligence (AI), and gamification

 • Art scanner says:

  ABTEC SOLUTIONS LTD. (aka ABTec Solutions) our guiding principle is simple: To help you Digitally Shine.

 • Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted
  keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Thanks! You can read similar article here:
  Najlepszy sklep

 • bulantogel says:

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 • sklep online says:

  Hi there! Do you know if they make any plugins to
  help with SEO? I’m trying to get my blog
  to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Appreciate it!
  You can read similar text here: E-commerce

 • ecommerce says:

  Good day! Do you know if they make any plugins
  to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

  If you know of any please share. Cheers! You can read similar text here:
  Sklep internetowy

 • lms says:

  ABTec stepped in and partnered with what we have believed that it could be a revolutionary LMS platform boosted with artificial intelligence (AI), and gamification

 • Art scanner says:

  ABTec stepped in and partnered with what we have believed that it could be a revolutionary LMS platform boosted with artificial intelligence (AI), and gamification

 • lms says:

  ABTec stepped in and partnered with what we have believed that it could be a revolutionary LMS platform boosted with artificial intelligence (AI), and gamification

 • ABTec stepped in and partnered with what we have believed that it could be a revolutionary LMS platform boosted with artificial intelligence (AI), and gamification

 • Incredible dedication! Your ability to compile such a diverse array of information is commendable.https://xn--site-9t6qp9iw40aiqu.info

 • You’re a visionary! Your ability to encompass such a wide scope is truly impressive.https://xn--site-9t6qp9iw40aiqu.info

 • You’re a star! Your insights have provided me with a broad spectrum of valuable information.https://xn--site-9t6qp9iw40aiqu.info

 • This design is incredible! You most certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 • 무료 웹툰 팬 여러분, 안녕하세요! 오늘은 여러분에게 웹툰 플랫폼 “마징가툰”을 소개하려 합니다. 마징가툰은 무료 웹툰을 제공하는 곳으로, 다양한 장르와 작가들의 작품을 만나볼 수 있습니다.

 • 무료 웹툰 팬 여러분, 안녕하세요! 오늘은 여러분에게 웹툰 플랫폼 “마징가툰”을 소개하려 합니다. 마징가툰은 무료 웹툰을 제공하는 곳으로, 다양한 장르와 작가들의 작품을 만나볼 수 있습니다.

 • 무료 웹툰 팬 여러분, 안녕하세요! 오늘은 여러분에게 웹툰 플랫폼 “마징가툰”을 소개하려 합니다. 마징가툰은 무료 웹툰을 제공하는 곳으로, 다양한 장르와 작가들의 작품을 만나볼 수 있습니다.

 • I absolutely love your blog and find most of your post’s to be just what I’m looking for. Would you offer guest writers to write content for yourself? I wouldn’t mind composing a post or elaborating on a lot of the subjects you write in relation to here. Again, awesome website!

 • Yay google is my queen helped me to find this outstanding internet site! .

 • Audrey says:

  Good day! Do you know if they make any plugins
  to assist with SEO? I’m trying to get my blog
  to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.

  If you know of any please share. Kudos! You can read similar text here: Hitman.agency

 • Hello! Do you know if they make any plugins to help with
  SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good success. If you know of any please share.
  Many thanks! I saw similar blog here: List of Backlinks

 • Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  results. If you know of any please share. Cheers! You can read similar text here: Backlink Building

 • AA List says:

  Hello! Do you know if they make any plugins to help with
  SEO? I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.

  Appreciate it! You can read similar text here:
  GSA Verified List

 • What Is Sugar Defender? Sugar Defender is a natural blood sugar support formula created by Tom Green. It is based on scientific breakthroughs and clinical studies.

Leave a Reply