Se lansează Climathon Timișoara 2023, un program internațional implementat de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), gândit pentru a încuraja comunitățile locale să abordeze inovativ problema schimbărilor climatice în orașe, este o mișcare globală, organizată local, în sute de orașe, sub formă de competiții anuale de tip hackathon, concurs-maraton de idei.

Participanții dezvoltă, în echipe, soluții inovative de aplicat în orașul lor, pentru adaptarea la schimbările climatice. Metodologia de implementare este pusă la dispoziție de EIT, Climathon fiind o componentă a programului Climate KIC (Knowledge Innovation Community. EIT nu oferă suport financiar pentru Climathon.

În Timișoara, Climathon 2023 înseamnă un concurs adresat tinerilor, cu tema, „provocarea” Acces la apă sigură pentru toți: Cum se pot implica tinerii în promovarea consumului de apă din rețeaua publică? Activitățile au loc în perioada 13-14 octombrie 2023, la Muzeul Apei și la Muzeul Corneliu Miklosi din Timișoara, în cadrul festivalului La Pas, după cum sunt descrise în Regulamentul de aici.

///

Climathon Timișoara 2023 este organizat de Aquatim în parteneriat cu Asociația CRIES, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, ca reprezentant național EIT Climate KIC – Hub Romania.

52 Comments

Leave a Reply