Varză a la Cimișoara – Doru Faur

Nu-mi vine in cap vis-a-vis de reteta traditionala din Banat decat varza a la Cimisoara. Reteta am gasit-o pe un site svabesc si am fost extrem de suspicios in privinta rezultatului. Am incercat-o si rezultatul a fost fantastic!

E drept ca am si modificat-o pe ici pe colo.

Descriere:

Peste un strat grosut de piure de cartofi se pune un strat compus din 2 cepe, 500 grame carne, 4-5 ardei taiati cubulete, o canita de orez, sare, piper, nucsoara, boia de ardei, foi de dafin călite bine. (Eu am pus la final niste apa si am lasat-o sa fiarba pana la evaporare pe motiv ca nu eram inca gata cu piureul.)

Se acopera totul (in reteta originala cu varza murata taiata marunt; eu am pus varza dulce calita), bulion, felii de rosie, o jumatate de cana de apa, si se da la cuptor pana se rumeneste (180°C, 40 minute).

Rezulta o mancare extrem de satioasa si gustoasa!