Sarmale cu nuci – Magdalena Grindeanu

Ingrediente:

– varză acră
– ulei
– ceapă
– morcov
– orez – 200gr.
– bulion de roșii
– nuci măcinate – 100 gr.
– 1 linguriță de zahăr
– sare, piper, foi de dafin, o crenguță de cimbru

Mod de preparare:

În uleiul încins se pune ceapa tocată, morcovul ras pe partea mică a răzătoarei) și se călesc;  apoi se adaugă orezul curățat și spălat. Se pune și puțină apă ca să nu se prindă orezul. Se presară sarea și piperul. Se ia de pe foc, se lasă câteva minute la răcit după care se adaugă nucile măcinate și zahărul și se amestecă bine. Foile de varză se umplu cu această compoziție și se așează în oală (ideal de pământ).Pe fundul oalei se pune un strat de varză tocată, cimbrul, puțin bulion și o foaie de dafin. Deasupra se pune varză tocată, se adaugă apă sau supă de zarvavat. Se dă la cuptor. Se servesc cu ardei iute. 

Zahărul se pune pentru a nu se înnegri sarmalele (au această tendință de la nuci).

Pont:  sunt excelente și reci!

Zona de proveniență : Zegujani , Mehedinți.
Rețeta este în familie de câteva generații (eu o știu de la bunica mea).