La Pas – Noi suntem cu adevărat câștigătorii

E toamnă! Una frumoasă, blândă, caldă, chiar nesperat de bună cu noi după o vară cam nelalocul ei, cu ifose, toane și comportament adolescentin. Acum, ca și o răsplată parcă, avem toamnă liniștită, așezată, cumpătată chiar, cu roade multe și bune, cu drag de noi, încântătoare privirii și mult mai pe sufletul nostru. Și exact în aceleași coordonate am simțit ceea ce s-a întâmplat la Timișoara, sub titulatura Gustul ca patrimoniu – eveniment de premiere. Într-o miercuri, 10 de octombrie, oameni iubitori de tradiții, hrană bună, curată, corectă, preocupați de binele social, de promovarea produsului local ca și bază a unei alimentații sănătoase, cu drag de semenii lor, s-au adunat să-i premieze pe cei mai buni. Un eveniment ca o poartă spre trecut, emoții, amintiri, înspre bucate alese din copilărie, dar care nu s-a limitat doar la mâncare gustoasă. Nici pe departe. Cu complexitate și farmec aparte, a mers mult înspre cultura noastră ca și popor, înspre obiceiuri dar, în special, înspre suflet.

Citește continuarea articolului pe situl Manifest Bon Vivant.