Eveniment: Lansare concurs “Gustul ca patrimoniu”

Am dat startul concursului Gustul ca patrimoniu!

În prezența a 40 de persoane, pe data de 5 septembrie, am lansat concursul Gustul ca patrimoniu: concurs de rețete tradiționale din Banat.

Deschiderea evenimentului a fost realizată de:

  • Simona Neumann și Chris Torch, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană – prezentarea contextului de dezvoltare a proiectului;
  • Mihaela Vețan, Asociația CRIES – informații generale despre proiectul La Pas și modul de desfășurare a concursului Gustul ca patrimoniu;
  • Corina Răceanu, Institutul Intercultural Timișoara – Patrimoniul cultural, o resursă pentru dezvoltarea turismului;
  • Laura Laurențiu, blogger și bucătar– Hrana – parte a patrimoniului cultural din Banat;
  • Petroneta Rus, Cooperativa Floare din Banat.

La finalul evenimentului s-a organizat o degustare cu produse artizanale și de la mici producători:

  • Brânzeturi artizanale maturate, realizate după rețete italienești, asociația Curtea Culorilor (Sârbova);
  • Iaurt, chefir, smântână, brânză dulce, telemea, unt, cașcaval și mezeluri, Cooperativa Floare din Banat;
  • Gomboți cu prune, rețetă meșteșugită cu drag de PROSPERO;
  • Plăcinte și cornulețe cu gem, producători din zona Margina, participare organizată în colaborare cu Centrul de Informare Turistică Margina;
  • Roșii tradiționale, produse de grădinarii ASAT;
  • Vin, crama locală Petro Vaselo.