Educație

Programul Educativ pentru Promovarea Consumului Responsabil va fi lansat în luna septembrie 2019, prin implicarea mai multor unități de învățământ din Timișoara. Cadrele didactice implicate vor contribui la elaborarea unui curriculum educațional pentru promovarea consumului responsabil.

Tematici precum diversitatea locală, hrană sustenabilă, consum responsabil, conectarea rural-urban, gastronomia ca parte a patrimoniului cultural, dezvoltarea unei culturi a responsabilității față de hrană și producătorii locali – toate acestea vor fi cuprinse într-un program educațional pilot, cu potențial de extindere la nivel regional și național.

Programul se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, conținând un set de activități practice, vizite de studiu și oportunități de voluntariat pentru elevi și profesori. Formatorii implicați în acest program vor folosi ca material suport Manualul pentru promovarea consumului responsabil, realizat de către Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană în parteneriat cu Asociația CRIES, în anul 2018.

Grup țintă: 300 de elevi și 10 profesori. 10% dintre elevii implicați în activitățile proiectului vor deveni voluntari pentru Festivalul La Pas.

Participanți: formatori, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și instituții publice, producători locali.

Cadrele didactice intersate să se alăture acestui demers ne pot contacta la adresa lapas@cries.ro.

La Pas